Prima zi de scoala

 

Despre bucuria sau lipsa ei in asteptarea primei zi de scoala, am scris aici pe vremea cand Sofia trecea in clasa I.

Istoria se repeta si in cazul Irinei. Eu, una, nu sunt surprinsa, pentru ca motivele raman aceleasi:

- ii e greu sa se trezeasca dimineata, desi e ceva mai prompta decat sora-sa;

- nu asteapta sa faca teme, asta insemnand mai putin timp pentru joaca;

- este foarte legata de mine; mi-a spus din prima zi ca ei ii venea sa planga, pentru ca ii place mai mult cu mine decat cu doamna invatatoare😆;

- limba nu o intelege inca, iar a sta cateva ore in banca, nemiscata si ascultand pe cineva vorbind intr-o limba straina continuu, este un ofert destul de mare pentru varsta ei.

Pentru mine, astea nu sunt motive de ingrijorare. Stiu ca are nevoie de o perioada de acomodare pentru a-si intra in ritm, nu pentru a iubi scoala. Nu am astfel de pretentii😉. In schimb, pentru a face pornirea mai usoara fiecareia din ele, le-am pregatit cateva daruri inainte de asta, care sa marcheze atat inceputul anului scolar cat si cumva aventura asta a lor in lumea invataturii prin anumite lucruri, obiecte, de care sa se lege pentru toata viata si care sa le ajute sa isi reaminteasca peste ani emotia primei zile, chiar daca vor avea si amintiri neplacute, caci si acestea vor reprezenta o caramida din zidul cresterii lor.

Pe langa ghiozdan, penar, incaltarile cu care merg prin interiorul scolii, absolut necesare in parcurgerea acestui traseu scolar, m-am gandit sa le daruiesc si o carte care sa marcheze importanta acestei zile si un medalion cu Sfanta al carei nume il poarta.

Medalionul cu Sfanta Irina, cea praznuita pe 5 mai si pe care i-am ales-o si noi ca "patroana spirituala", l-am gasit aici, la o manastire ucraineasca, aceeasi de unde i l-am luat si pe al Sofiei.


Iar cartea este asa, ca o incununare a calatoriei noastre de anul trecut prin lume, desi se concentreaza numai pe Europa.






 Despre cartea primita de Sofia in prima zi de scoala, Jurnalul din cutiile de chibrituri, am scris aici.

 



Comments

Popular Posts