5 lucruri care imi fac viata cu 4 copii mai usoara

 

Nu ca as avea prea multi copii, caci 4, in comparatie cu alte mamici pe care le cunosc cu un numar mai mare de prunci si care se descurca foarte bine, mi se pare un numar infim, dar pe masura ce familia noastra s-a marit, am tot incercat sa gasesc strategii de organizare a timpului in asa fel incat sa pot duce la bun sfarsit orice lucru care aduce pacea, linistea si fericirea tuturor celor din familie.

Desi nu sunt genul gospodinei indragostite de electrocasnice, totusi de unele lucruri nu ma MAI pot lipsi acum, dupa ce am vazut ca imi confera o perioada mai lunga de timp petrecut alaturi de fete. Asa ca am ales sa va vorbesc azi despre ele.

1. Masina de facut paine. Cu ani in urma, cand o aveam doar pe Sofia, le-am facut cadou una parintilor mei, caci știu ca si-o doreau si pe atunci ma intrebam la modul cel mai serios: de ce ar folosi cineva o masina de facut paine, cand e asa de simplu sa framanti si sa o coci tu cu manuta ta, putand sa o impletesti, sau sa ii adaugi seminte sau orice altceva care o facea sa para a "paine de casa"? Ani de zile, eu am facut paine in casa si nu mi s-a parut deloc o povara, ba chiar la un moment dat o faceam cu maia si eram foarte mandra de asta.

Ei bine, dupa ce a aparut si Natalia, timpul s-a redus considerabil si de cand avem masina de facut paine, nu mai cumparam aproape deloc din magazin, nu mai framant cu mana nici macar cozonacii, iar painea, chiar daca nu e impletita si nici cu seminte (desi pe-astea le putem adauga, doar ca nu am facut-o noi pana acum) e foarte buna, miroase la fel de bine in casa a paine calda, iar eu am mai scapat de o grija.

2. Vasul electric de gatit  CrockPot l-am luat pe cand eram insarcinata cu Natalia, caci incepusem deja sa imi fac planurile despre cum va fi viata mea cu 3 fete mai mari la scoala, gradinita si cursuri suplimentare + un bebelus in carucior/manduca si imi dadea de fiecare data cu virgula in ce priveste timpul de gatit. Si asa am ajuns la conculuzia ca imi trebuie o gospodina in plus care sa gateasca pentru mine, cand eu nu sunt acasa, si care sa ne astepte pe toti cu mancarea calda, cand intram pe usa. Pentru ca mama lucreaza si nu poate sa faca asta decat maxim 4 saptamani pe an, in vacanta de vara, cand fetele merg la ea, atunci am declarat sus si tare ca imi voi procura acest Crock Pot de care sunt foarte multumita, caci arunc in el legumele, ii setez timpul de gatire si plec de acasa. Iar cand ma intorc, miroase frumos a cald in toata casa si dupa ce ne-am spalat frumos manutele si ne-am schimbat hainutele, suntem gata sa ne asezam la masa. 

3. Masina de spalat vase. Tot la Natalia am avut-o si pe asta. Si, sincera sa fiu, nu pot spune ca pana la ea as fi avut cu adevarat nevoie. Cu siguranta, nu mi-ar fi prins rau nici inainte, dar de timp, nu se punea neaparat problema ca nu as fi avut, si nici acum nu cred ca imi salveaza cu adevarat prea mult, doar ca stiu ca face in schimb economie la apa cu ea si o poveste in plus citita seara fetelor, chiar pare sa conteze pentru ele. Si daca pentru ele conteaza, atunci si pentru mine la fel.

4. Uscatorul de rufe. De asta as fi avut nevoie mai din timp, dar doar ca tot la Natalia l-am luat si pe asta. Inainte as fi avut nevoie de el, nu pentu ca aveam prea multe haine de uscat, ci pentru ca nu aveam spatiu pentru uscatoarele de rufe si trebuia sa le tinem in camera in care si stateam intreaga zi cu ele. Si cum camera era mica, atunci cand mai intindeam si 2 uscatoare de rufe, devenea si mai mica. Acum, ca am rezolvat problema asta, astept sincer sa se inventeze si o masina care sa le impatureasca si sa mi le puna si la loc prin sertare.😃 Pana atunci, ma multumesc numai cu cea care mi le usuca.

5. Lipsa televizorului. Nu glumesc, dar lipsa televizorului chiar mi-a facut viata mai usoara. Eu m-am luptat teribil cu ispita aceasta si pentru ca nu imi faceam timp pentru altceva si eram adeseori tentata sa lancezesc in pat si sa pornesc televizorul, luam canalele de la un cap la altul si cand ajungeam la sfarsit si realizam ca nu era nimic care sa imi placa, nu alegeam sa il sting, cum cred ca ar fi trebuit, ci o luam din nou de la capat, si faceam asta de cateva ori....oare cat timp pierdeam cu asta? Nu stiu, dar cu siguranta am irosit timp pretios din viata mea minunandu-ma de frivolitatea unui film precum "Tanar si nelinsitit" pe care in ciuda faptului ca il incadram la "prostii", il priveam la fel cum faceam si cu alte emisiuni sau buletine de stiri pentru ca nu reuseam sa ma detasez si sa imi ocup timpul cu ceva util, atata vreme cat il aveam așezat acolo în casa, la loc de cinste. Asa ca, ne-am hotărât ca atunci cand vom avea copii, sa renunțăm cu totul la el, pana cand nu vor fi suficient de mari ele, ca sa privim impreuna o emisiune interesanta sau un film bun (am scris despre asta si aici).

Tot aici încadrez si neinstalarea Facebook-ului pe telefon și setarea sunetului de mesaj pentru Whatsapp pe mute, care m-a ajutat mult sa nu tresar la fiecare clinchet de mesaj primit si sa fiu tentata de a fi prompta in angajarea unor conversatii de cele mai multe ori inutile. 

Slava lui Dumnezeu pentru toate!


Comments

  1. eu am ezitat mult pana sa imi cumpar uscator de rufe, dar am facut pasul anul trecut :)), si nu regret, nu stiu cum am putut trai fara el :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, atunci cand vezi ca un lucru iti salveaza timp si spatiu, te intrebi cum ai reusit sa te descurci pana atunci. Dar cred ca pentru toate e o vreme si ca fiecare perioada are un rol in formarea noastra ca mame, sotii, gospodine.

      Delete

Post a Comment

Popular Posts