Cum am invatat despre Americi

 

 Gata, cu Americile am incheiat lectiile noastre de geografie si de anul acesta.

La America de Nord, ne-am rasfatat cu cartofi prajiti (daaaa, ce bucurie, avand in vedere ca eu fac cartofi prajiti acasa doar de 2 ori pe an, s-a mai adaugat si o a 3-a data, cand am invatat despre America😅) si burgeri cu chiftelute de post (nu pentru ca ar fi fost post, dar eu nu stiu sa fac chiftele din carne care sa ne placa😒). Si clatite americane cu sirop de artar!

Si-au amenajat si cortul lor traditional, despre care noi am aflat ca s-ar chema wigwam din aceasta carte:



Sofia a desenat simbolurile Americii si le-a decupat ca apoi sa le lipeasca pe toate pe o coala de hartie.(scuzati, s-a pierdut S-ul de la S.U.A.😁) iar Irina a lipit pe planiglobul ei cele doua continente.

 

Si am citit despre Cristofor Columb, despre Empire State Building din cartile pe care le-am tot folosit de-a lungul calatoriei noastre imaginare prin alte tari si alte continente:

 


Si apoi am trecut la multele volume din colectia Micii mei eroi despre personalitati marcante ale acestui popor.

La America de Sud, alte carti, alte activitati. Sofia a mesterit cea mai mare cascada din lume, cascada Ingerului din Venezuela, iar Tani a desenat-o. Si-au facut toate cate un sombrero, doar ca Sofia si-a facut costum complet de mexican💪, papagali si tucani.



 


Recunoasteti animalul din imagine? Ar trebui sa fie o lama....Mie mi-au parut dragute!

                       

Iar la citit, tot colectia Micii mei eroi ne-a salvat cu aceste volume:

 
Irina, care nu are o pasiune fatisa pentru desenat, a realizat acest portret al Fridei Kahlo, portret ce mie mi se pare fantastic de bine realizat, desi, bineinteles, s-a lasat cu plansete si jale ca tot al Sofiei e mai frumos.

Acum ca am incheiat proiectul nostru despre lumea asta mare ce ne inconjoara, poate reusesc sa incep sa postez lectiile de istorie pe care le-am avut cu ele anul acesta, in paralel, dar despre care nu am reusit sa scriu niciun cuvant caci fiind primul an, a fost un pic cam haos in organizarea mea cu poze, fise de lucru si desenele aferente povestilor cu iz istoric pe care eu le-am scris pentru ele. Tocmai am terminat cu domnitorii, ultimul despre care le-am vorbit fiind Mihai Viteazul. 

Daca voi reusi sa refac traseul din pozele adunate si fisele pastrate pe parcurs, voi incepe sa postez, daca nu, promit ca la anul, cand vreau sa reiau totul intr-o forma mult mai clara, caci acum stiu unde sa insist in functie de interesul pe care l-am surprins la ele anul acesta.




Comments

Popular Posts