Cartile saptamanii

De cand astept sa fac poza si reclama acestor comori! Doar ca aveam numai 2 exemplare cumparate asta toamna, iar pe celelalte comandate la inceputul pandemiei. Insa abia acum am reusit sa intru in posesia lor.
Nu apar toate nici in poza, ma temeam ca nu o sa reusesc sa le pozez cum trebuie si am ales numai cateva exemplare. Si chiar si asa, noi tot nu avem intreaga serie, dar sper sa le cumpar pe toate cat de curand pentru ca asemenea carti nu pot lipsi din biblioteca noastra.
Ele sunt recomandate pentru copii de la 8 ani +, dar fetele mele au fost cu totul captivate si au aflat o gramada de lucruri despre anumite personaje despre care altfel, nu stiu cum m-as fi priceput eu sa le vorbesc.
Textul nu este nici scurt, nici lung, tocmai potrivit pentru un copil de 8 ani care isi poate citi singur cartea. Este foarte bine structurat si presarat cu note vesele (acolo unde este cazul), informatia este la obiect si totusi imbracata intr-o forma foarte usor de asimilat pentru un copil care se familiarizeaza cu termeni ca "teoria relativitatii" , "elemente radioactive" etc.
Fiecare poveste in parte are o structura usor de urmarit si care creeaza suspansul necesar pentru dezvoltarea unei curiozitati propice fiecarui copil.
Desenele sunt bine realizate, colorate si cu destule detalii.
La sfarsit se reface traseul eroului caruia ii este dedicat volumul, cu poze reale si un set de intrebari pentru o desavarsire a informatiilor parcurse.
Seria "Micii mei EROI" de la editura Litera mica vine in sprijinul celor mici exact la varsta la care acestia au nevoie de modele adevarate pentru a-si crea propria idee despre felul in care functioneaza lumea, care sunt adevaratele valori si ce exemple trebuie urmate pentru a-ti urma propriul vis.
Daca nu oferim copiilor modele, acestia si le vor lua singuri, iar daca modelele lor vor fi Harry Potter, SpiderMan, Elsa sau Ana, nu vor ajuta prea mult la dezvoltarea unui caracter sau incurajarea indraznelii pozitive, a modestiei, a simplitatii si a curajului de a infrunta greutatile pentru urmarea unui vis pus in slujba omenirii si nu a vreunui scop personal, perfid si nejustificat.

Va las in compania catorva din imaginile surspinse in volumele "Anne Frank" si "Marie Curie".
Lectura placuta!












Comments

  1. Le-am vazut la rodipet. Sunt dragute!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, foarte frumoase! Acum, sunt preferatele fetelor. Altceva nu mai citim.

      Delete
  2. Of, ce mi-ai făcut cu postarea asta! Cred că trebuie să le cumpărăm și noi pentru că sunt prea frumoase! Oare unde le mai pun??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pentru cartile astea chiar trebuie sa gasesti un raft in biblioteca!

      Delete

Post a Comment

Popular Posts