Noi suntem romani!

 

Am marturisit aici ca, desi departe de Romania, incerc sa le cresc pe fete in asa fel incat sa se identifice cu sentimentul ca apartin acestei tari, acestei culturi. Pur si simplu pentru noi lucrul acesta este important. Asa ca s-au pregatit de ceva vreme ca pentru 1 decembrie sa poata canta impreuna Hora Unirii la pian (Sofia) si cu voce (Irina si Tatiana) si sa le putem aduce o bucurie bunicilor.

Pentru 1 decembrie, obisnuim sa citim inca de anul trecut, aceasta carte aparuta la editura Vremea, scrisa intr-o maniera destul de amuzanta si desi este destul de multa informatie, fetele reusesc sa stea atente si sa retina o gramada de lucruri.

Au facut si puzzleuri cu Romania, pe echipe de cate 2 sau impreuna. Si Natalia le-ar fi "ajutat", dar am avut eu o grija sa stau mai mult cu ea in brate, caci fetele ma anuntasera ca nu au inca nevoie de ajutorul ei😅



 
Am rasfoit, citit si chiar invatat niste poezii din aceste doua carti pe care le avem de acasa, una dintre ele trimisa de una dintre cititoare, careia ii multumesc pe aceasta cale.





 
Si pentru ca de pe 1 decembrie incepem sa numaram si zilele ramase pana la Sarbatoarea Nasterii Domnului, tot de azi am inceput si diversele noastre activitati din calendarul de advent.

In anii trecuti le pregateam eu un calendar cu activitati, dar era mai simplu, caci mai mult una era capabila sa le implineasca, iar altele stateau pe langa ea. Acum insa, mie imi e mai simplu sa scot un Mos Craciun calendar de advent de la Ikea si sa pun biletele in el in fiecare dimineata in care scriu cu litele de tipar un mesaj simplu de genul CAUTA IN PATUL TAU sau CAUTA IN DEBARA (ca azi) unde trebuie sa fie ascuna fie o carte, fie o poza cu ce craft urmeaza sa facem in ziua respectiva. Am facut acest lucru de cativa ani, in felul acesta exersand cititul cu fiecare din ele. Anul acesta, biletelele le va citi Tatiana (aprox 5 ani), care de o luna citeste cu litere de tipar si pe silabe destul de bine.

Sofia insa mi-a preluat din sarcini si le-a pregatit singura surorilor, de cateva saptamani, un calendar de advent tot cu mesaje in spatele fiecarei ferestre si le-a creat propriile ei activitati: foi de desenat, labirinturi, etc.
 
Mai avem si carticele acestea desenate de Tony Wolf, care sunt tot un exercitiu de citit, pentru Irina (6 ani jumate) si care sunt destul de atragatoare prin imagini si prin mesajul scurt, dar foarte cuprinzator.

Si in fiecare dimineata le asteapta pe masa unde isi iau ele micul dejun, o cutie cu figurine Playmobil pe care sa le desfaca in fiecare zi. Asta da cultivarea rabdarii. Se uita lung la cutie si abia asteapta sa afle ce se ascunde oare in spatele usitei de pe 18, dar de pe 24 decembrie?😆

Macar asa le determin sa se trezeasca mai devreme cu 10 minute si sa nu mai facem totul pe repede inainte...eh, dar o sa dureze pana pe 18, cand luam vacanta, caci dupa....vom reveni la normal.😒

Va doresc o iarna frumoasa si cu multa sanatate!

 


Comments

Post a Comment

Popular Posts