Slow life

 In valtoarea vietii cu patru copii care merg la scoala si la gradinita in oras, (noi locuind intr-un sat, la 15 minute departare) incerc sa construiesc un sistem de reducere a stresului, a agitatiei, un sistem  al incetinirii ritmului, sau simplu spus slow life.

Inca nu pot spune ca am descoperit formula magica, dar sunt in cautare si incerc sa ma bucur si sa ii bucur si pe ceilalti cu micile aranjamente florale la care trebuie cu totii sa participam pentru a le tine in viata, caci desi aici nu sunt temperaturile atat de ridicate ca in Romania, tot au nevoie de muuuulta apa pentru a rezista.

Acesta este coltisorul amenajat de mine inca de anul trecut, langa terasa, dar care abia anul acesta a reusit sa arata un pic mai bine. Anul trecut nu alesesem florile potrivite care sa se mentina ca durata pe parcursul intregii veri si nici varietatea de flori nu era prea mare.

Pentru ghivecele atarnate pe gard, am optat pentru panselute mai mult, dar ele chiar au nevoie de foarte multa apa ca sa se pastreze frumoase. Poate la anul voi planta mai multe din sortimentul celor rosii (nu le cunosc numele) caci se pastreaza totusi foarte bine si stiu ca sunt asa de multe culori, incat nu e cazul sa ma tem de monocromie.

Iar gradina noastra, anul acesta, ca am reusit sa facem si 2 paturi, parca arata mult mai bine, mult mai multa vegetatie. Nu cred ca e neaparat din cauza inaltarii pe paturi, doar ca am reusit noi sa imbinam o mai mare selectie de plante, inainte bazandu-ne mult doar pe castraveti, rosii, ardei si vinete, cele doua din urma neavand cu temperaturile de aici, nicio sansa. 


 Le-am mai oferit insa si anul acesta inca un prilej, plantandu-le in solar, dar la cum se prezinta pana acum, mi-a fost si rusine sa le pozez😅.

Daca vreti sa va inspirati pentru stilul acesta de slow life, va recomand cateva bloguri pline de idei, emotie, pace si liniste.

https://www.youtube.com/@TheCottageFairy

 https://www.youtube.com/@Her86m2

https://www.youtube.com/@IndooraWorld

Iar daca voi aveti alte idei, sunt mai mult decat recunoscatoare sa le impartasiti. Orice sugestie poate deveni o sursa de inspiratie si deci un pas inainte spre o viata de tihna, recunostinta, pace si liniste.


Comments

Popular Posts