Cum am invatat despre Norvegia, Suedia, Finlanda

                                             

Am inceput prin a lipi, ca sa ne obisnuim cu elementele reprezentative ale acestor 3 tari nordice si ca  in felul acesta sa stim care ne va fi punctul de pornire pentru fiecare dintre ele.

                                    

Dupa care, pentru Norvegia, am pregatit o mica gustare sub forma unui coif de Viking😆:

Dar am decupat si niste masti, ca sa putem sa retraim mai indelung sentimentul de a fi in pielea unui viking, nu numai un viking in pielea  burta noastra😌

La Suedia am facut cunostinta cu Pipi Sosetica si autoarea acestui personaj nazbatios, celebra scriitoare suedeza Astrid Lindgren.

De asemenea, am aflat si despre calutii Dala, jucarie sculptata din lemn, specifica acestei tari, un fel de Matrioska ruseasca.

Cele mici, au avut cate un calut Dala decupat din hartie, de ornat, iar Sofia si-a manifestat dibacia, realizand din fetru un calut cusut.

                                       

Si chiar daca e perioada in care numai colinde rasuna in casa noastra, intr-o seara am facut exceptie, si ne-am delectat cu muzica veche (Oldies but goldies), ascultand celebra formatie originara din Suedia, ABBA, cu care parintii nostri, dar si noi (recunosc, eu da) ne-am incantat simturile in anii tineretii. Si cum sa nu transferi aceasta energie pozitiva generatiilor viitoare, daca nu ascultand acasa impreuna cu cei mici muzica buna?😁

La Finlanda, am discutat despre Mos Craciun, fireste, i-am trimis scrisorile cu cerintele noastre, modeste😉 si ne-am distrat decorandu-ne casa in spiritul Craciunului.

La bucatarie, Mos Craciun impreuna cu ajutorul lui de nadejde, Rudolf, le spioneaza pe fetele mele si afla ca intr-adevar au fost cuminti in toata perioada anului, dar mai cu seama acum si merita, pe bune, darurile cerute si nu numai😊:

Nici ele nu s-au lasat mai prejos si au lucrat fiecare cate un model cu tematica:

Dupa care am jucat un joc foarte cunoscut aici, Pexeso, in care practic ai toate cartile pe dos si trebuie sa intorci cate doua pereche, una reprezentand steagul tarii si cealalta un obiectiv specific acelei tari. Nu imi vine sa cred ca Tatiana a devenit atat de buna la acest joc. In fiecare seara inainte de culcare ea era cea care cerea sa mai jucam Pexeso "cu steaguri si tari". Recunosc, daca la celelalte jocuri "ma las batuta", la asta, sunt invinsa pe bune😁:



Am citit multe povesti cu troli, vikingi, Mos Crăciun si in felul acesta am incheiat lectia noastra despre Peninsula Scandinavia. 

Va dorim Sarbatori luminate, cu pace si multe binecuvantari!

Hristos se naste, slaviti-L!

                                              





Comments

Popular Posts