5 diferente majore intre un barbat si o femeie


 Daca stai cu o femeie de vorba despre un barbat, tot aceleasi lucruri ii sunt imputate bietului om, si cand esti in postura de ascultator, te intrebi daca femeia respectiva nu cumva a incurcat oalele si vorbeste despre sotul tau, si nu despre al ei. De ce? Pentru ca sunt aceleasi lucruri pe care i le reprosezi si tu sotului tau.
Acum depinde de fiecare cat de tare il deranjeaza lucrurile cu pricina si daca reuseste sa treaca peste ele pur si simplu sau adopta atitudinea potrivita pentru ca aceste lucruri fie sa dispara (vorba Parintelui Rafail Noica: Dă Doamne, dar nu cred), fie sa se diminueze in asa fel incat sa le poti accepta ca atare (ceea ce e normal si firesc, caci barbatul in primul rand are nevoie de acceptare, nu de schimbare) .
1. Femeia vrea sa fie ascultata / Barbatul vrea sa fie lasat in pace
Da, femeia are nevoie sa povesteasca, sa se ingrijoreze, sa isi expuna sentimentele si sa dea tot felul de detalii despre ziua, starea sau preocuparile ei.
Barbatul in schimb, are nevoie sa rumege orice informatie mai mult timp, nu se simte confortabil sa vorbeasca despre sentimentele si preocuparile sale si nu se deschide oricand, preferand sa se retraga in "barlogul" lui pentru a gasi o solutie pentru problema pe care o are.
Femeia trebuie sa stie cand sa isi aleaga momentul descarcarii si sa nu il forteze niciodata pe barbat sa faca acelasi lucru, daca acesta nu da semne ca vrea. Un barbat va aprecia o femeie rabdatoare, care stie sa isi aleaga momentele potrivite si cu timpul va invata sa iasa mai des din barlog si sa imparta cu ea pricinile de ingrijorare.
Candva, o prietena mi-a marturisit ca atunci cand are ceva serios de marturisit sau convins sotul sa faca ceva, ii asaza mai intai masa si abia dupa ce acesta se relaxeaza gustand in bucatele pregatite cu asa de multa dragoste, isi exprima punctul de vedere/ingrijorarile sau cerintele.
Bine tintit, nu?
2. Femeia are nevoie sa se simta protejata /Barbatul vrea sa ii fie acordata toata increderea
Orice femeie, oricat de puternica ar fi ea si oricat de mult "conduce" familia, tot are nevoie sa se simta protejata, sa stie ca barbatul de langa ea este capabil sa faca anumite sacrificii pentru binele ei, pentru binele intregii familii. Tocmai de aceea, apar si probleme, caci, de foarte multe ori femeile se tem ca sotii lor nu sunt suficient de puternici, ancorati in realitate si capabili sa acorde protectia necesara sotiei.
Nu stiu voi, dar eu de multe ori am auzit femei plangandu-se, de pilda, de faptul ca barbatii sunt asa de slabi ca nu ar putea indura ei cele 9 luni de sarcina si mai ales, durerile nasterii. Nu stiu cum ar indura ei, pentru ca Dumnezeu a lasat asa lucrurile, sa le simta femeile si nu barbatii, dar ce am inteles eu din asta este ca foarte multe femei nu au incredere in sotii lor si fix de acest lucru au nevoie barbatii pentru a-si pune armura de cavaler, scoate sabia din teaca si a porni calare pe un cal alb in apararea printesei inimii lor: INCREDEREA FEMEII. Daca aceasta lipseste, el bate in retragere si lasa loc indoielii femeii.
Un cerc vicios, nu?
3. Femeia are nevoie de afectiune fizica / Barbatul vrea sa fie apreciat
Orice femeie, orice limbaj de iubire ar avea ca principal, are nevoie sa fie admirata, apreciata, complimentata, mangaiata. Daca barbatul nu este constient de asta si i se imputa fara sa i se fi lamurit in prealabil nevoile acestea, reprosurile care i se aduc il fac sa nu se simt suficient de apreciat pentru sacrificiile sau pur si simplu lucrurile pe care el le face pentru relatie, cu gandul ca acestea sunt lucrurile care conteaza cu adevarat.
O discutie lamuritoare, oricat de des ar avea ea loc, nu ar strica, nu?
4.Femeia are nevoie de atentii / Barbatul vrea sa fie aprobat
De asemenea, cred ca (in masuri diferite, fireste) orice femeie are nevoie de mici atentii din partea barbatului pentru a se simti iubita, apreciata, ingrijita: o floare culeasa de pe marginea drumului, o cutie mica de bomboane, o iesire la restaurant de ziua lor etc.
Barbatul, in schimb, crede ca o zi in plus la munca, aduce un salariu mai mare si o vacanta mai lunga sau intr-o tara exotica i-ar putea aduce mai multa bucurie femeii.
Atata vreme cat lucrurile sunt lamurite de la bun inceput, iar femeia aproba "sacrificiile" barbatului cu conditia sa ii fie lamurite si nevoile ei de care vrea sa aiba parte, cred ca lucrurile ar putea evolua in directia dorita.
5. Femeia are nevoie de timp petrecut cu bărbatul ales / Bărbatul are nevoie de siguranță financiară
Multe femei se plâng de faptul că bărbații lor lucrează mai mult decât e nevoie doar pentru a câștiga si mai multi bani, asta petrecandu-se in detrimentul timpului petrecut împreună. Femeia prefera oricand o seara in doi cu pizza de casa pe cand bărbatul crede că orice femeie prefera o excursie de 5 stele sau daruri scumpe, ieșiri la restaurant sau orice altceva ce presupune o cheltuiala in plus pentru care el se angajează să lucreze în plus.
Pentru asta, trebuie găsită o soluție de mijloc: nu numai cuvintele il vor convinge pe bărbat ci si atitudinea demonstrată prin fapte: mai putine cheltuieli, mai putine comparații cu cei care isi fac vacanțe de lux, mai multa incantare pentru o simplă plimbare prin pădure, o iesire la picnic sau un film văzut acasa.
Pentru orice schimbare de comportament este nevoie de timp si multa delicatețe in conversatie si atitudine. De toate astea, femeia este cea mai in masura sa il ajute pe bărbat căci in ea a sădit Dumnezeu darul blandetii si al răbdării.

Parerea mea... dupa ce am citit cartea Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus de Dr. John Gray😉

PS: Poza reflecta diferenta de pareri in ce privea temperatura la care bebelusa noastra ar fi trebuit sa fie expusa 😛

Comments

Post a Comment

Popular Posts