Cartea saptamanii: Fetita cu fluturi in par




 Fetita cu fluturi in par este o carte despre visare, imaginatie, fantezie, taramuri magice, calatorii prin lumi indepartate, animale nazdravane.
Actiunea se petrece intr-o singura zi si prezinta aventura unei fetite alaturi de bunicul ei, calatorind impreuna din Bucuresti spre un sat din apropiere, intr-o gradina magica, unde isi petrec intreaga zi visand, purtati de imaginatie prin lumea intreaga, mancand fructe dulci si povestind o gramada de lucruri pe care numai un copil le poate trai cu atata insufletire, mai ales cand vin din partea unui bunic dornic sa ii impartaseasca nepoatei o multime de lucruri despre cat de minunata este aceasta lume si cate frumuseti se ascund chiar si in spatele unui borcan cu miere.
Cartea parca ar fi o mica enciclopedie din care aflam despre cateva specii de fluturi care traiesc pe continente diferite si prin care fetita calatoreste afland despre diverse specii de animale specifice acestor tinuturi, despre albine si felul in care apare mierea, despre portelanuri si regine, despre tablouri si pictori romani cunoscuti etc.
Desi nu este o carte cu tematica religioasa, am apreciat faptul ca in poveste sunt inserate si elemente cu referire la credinta noastra (si din ilustratii poti observa icoane pe pereti, ingerul pazitor care o insoteste pe fetita la culcare, vizita pe care nepotica o face impreuna cu bunicul la Biserica Sf. Spiridon).

Sunt si cateva puncte minus pe care le are aceasta carte si vi le voi prezenta pe scurt, desi lucrurile astea se pot vedea doar din perspectiva unui adult. Sofia abia asteapta sa o terminam, ca sa o putem lua de la capat ๐Ÿ˜‰:
- cartea, desi prezinta evenimentele desfasurate pe parcursul unei singure zile, se intinde pe 126 de pagini, detaliind prea multe actiuni sau lucruri,
-autoarea se pierde uneori in prea multe metafore,
-foloseste prea des cuvantul "aidoma", asa incat si Sofia ma tot intreba de ce tot apare cuvantul asta๐Ÿ˜„.














Comments

Popular Posts