Foamea este cel mai bun bucatar


Cred ca este adevarat proverbul asta, desi nu mi-as dori sa ajungem chiar in situatia de a-l pune in practica la modul intelesului sau primar, insa in perioada aceasta a carantinei ne-am organizat cu gatitul asa cum imi doream de cel putin un an de zile sa o fac si nu reusisem, (desi avansasem un pic pe aceasta cale) pentru ca nu aveam suficienti sustinatori.😀
Aveam deja in obicei sa cumparam cantitati mare de hrana neperisabila si sa o depozitam in debara (faina, paste, orez, ulei, linte, fasole, conserve de fasole sau ciuperci plus toate pregatirile primite de la parinti, nelipsitele borcane de zacusa, gemuri, castraveti si ardei murati). Si la cat de multe aveam, ne-ar fi ajuns, asa cum ne ajunge si acum, pentru luni de zile, fara sa fie nevoie sa mergem la magazin atat de des pe cat o faceam.
Sigur, pofta prima si cand venea intrebarea :"Ce avem azi la cina"?, iar raspunsul era de pilda: "Zacusa cu salata de varza murata", aparea instant nemultumirea si era mult mai comod sa mergi la magazinul din fata blocului pentru 3 avocazi, niste ceapa verde si un castravete proaspat, sa ii multumesti pe toti cu deliciosul guacamole.
 Iar cand ajungeai acolo, vedeai ca si rosiile sunt la oferta, dar nu numai: conopida si ardeiul sunt aproape pe degeaba si ah, dar, stai, maine nu e post, nu ar strica si niste cascaval, desi ai branza in frigider, si cateva iaurturi, chiar daca ultimele doua au expirat si a trebuit sa le arunc.
Ei, nu-i nimic, azi mancam guacamole, dar ce sa fac cu conopida, ca doar nimeni nu o mananca cu prea mare placere. Ah, da, stiu, chiftelutele cu conopida si linte rosie (o sa scriu reteta si pentru asta, este singura reteta unde conopida este mancata cu placere, in afara de varianta ei murata), dar uite ca am terminat toata lintea din debara, iarasi va trebui sa merg la magazin. Si cand merg...surpriza, din nou ma intorc cu sacosa plina de lucruri "la oferta" de care, bineinteles, nu aveam neaparata nevoie
Sa nu imi spuneti ca nu vi s-a intamplat!😏
Acum am reusit...si culmea este ca am facut retete noi, luate de pe internet, pentru care nu aveam intotdeauna toate ingredientele necesare (si pentru care alta data as fi alergat la magazin sa le iau si ....stiti urmarea😟), dar care puteau fi usor inlocuite sau chiar eliminate.
In felul acesta, fetele s-au acomodat usor situatiei, si au mancat si  lucruri carora, in alte situatii, nu le-ar fi oferit nici cel mai mic credit.

In concluzie, nu foamea, dar o mai buna organizare (in conditiile data, generata de o criza, din pacate😒) te poate ajuta atat sa economisesti, sa mananci sanatos si sa iti dezvolti gusturi pentru mancaruri pe care in alte dati, le-ai fi refuzat.

Comments

Post a Comment

Popular Posts